Mycket lek idag!

På förmiddagen var jag i rörparken med pappa och Kevin. Jonna och Joel var också där med Annelie. Sen kom Camilla och hämtade Kevin och pappa och jag cyklade hem.

Hemma sov jag middag och åt lunch. Jag somnade sent och sov nästan till mamma kom hem halv fyra. Då tog hon och jag cykeln och cyklade till mormor. Sonja & Charlie var också hos mormor. Charlie badade i lilla baljan och Sonja i stora poolen med Victor. Jag badade i båda.

Vi cyklade hem till sex för att äta middag. Sen lurade mamma i pappa att vi skulle cykla till stadsparken. Det var jätteskoj där. Jag gungade, åkte rutschkana mm.

När v kom hem levde jag rövare i sängen. Vände t.o.m på madrassen. Då var jag tvungen att grina för att pappa skulle komma och hjälpa mig. Man måste ju titta vad som finns under madrassen...

Badat i dag också!

Förmiddagen tillbringades hemma med mamma och pappa. Mamma tvättade och jag och pappa var i lekparken. Lennakatten och spårbussen åkte förbi massor med gånger. Det är så roligt att vinka till tåget!

När jag hade sovit middag cyklade vi till mormor och morfar. Jag badade i poolen med både Kevin och Victor. Mamma var också i men då fick inte jag bada. Hon skulle ha det lugnt och skönt....

När vi kom hem vid halv åtta badade jag med Kevin i badkaret. Man måste tvåtta bort kloret från kroppen.

Fick en ny badring

Förmiddagen spenderades med pappa och bröderna. Sen drog Kevin på kalas och jag lade mig för att sova middag. Vaknade lagom när mamma kom hem från jobbet. Vi mös ett tag innan vi gick iväg till Mc donald´s för att möta upp Kevin som kom med Lennakatten.

Hemma igen drog vi till mormor. Jag och Kevin skulle bada i poolen. Morfar hade köpt en mindre badring till mig. Nu gick det mycket bättre att röra sig i vattnet. Jag badade länge, länge...

Uppe igen blev det mat. Morfar hade beställt hem. Jag åt Vesuvio med bea sås. Det var jättegott att doppa pizzan i såsen! Tur att pappa och morfar fick bea till sina plankstekar...

Hemma igen var det dags att sova. Jag duschade inte ens bort kloret från bassängen. Blir ett litet morgon bad imorgon. Sen åker vi nog ut till Borrlövsta och badar i stora poolen.

Mycket bad nu....

Sista dagen på dagis - sommarlov!

Idag var det sista dagen på dagis. Nu ska jag vara ledig. Mamma jobbar två veckor till så det blir pappa och jag som får härja på dagarna. Kommer bli jätteroligt att reta gallfeber på honom!

Idag lämnade farmor på dagis och det gick ju jättebra. Sen kom hon och hämtade mig igen. Vi var till Årstakyrkan och tittade på kevins avslutning i världsmästarklubben.

På kvällen cyklade vi till mormor och badade i poolen. Det är så roligt att leka i vattnet! När vi fikat med saft och bullar cyklade vi hem igen. Sen gick jag till sängs och somnade nästan på engång.

Tack farmor och farfar för allt roligt bus igår!

Sover hos farmor och farfar

Blev hämtad av farmor och farfar idag. Kevin och jag åkte med ut till dem.

Vi har badat, badat och badat!!!

Kevin och jag plockade jordgubbar ur farmors jordgubbsland. Kvällsmaten åt jag med farfar på altanen. Vi mumsade hamburgare och pommes.

När jag och Kevin skulle sova busade vi massor. Kevin skulle titta på film och jag ställde mig upp och tittade jag med. Har nog aldrig varit uppe så länge. Skönt för farmor för då får hon sova lite längre imorgon...


Badade i poolen

På kvällen cyklade vi upp till mormor och morfar för att bada i poolen. Först så hade jag ingen större lust att bada utan tyckte det var roligare att springa omkring naken och vattna blommorna och cykla.

Innan jag klädde på mig så doppade morfar mig i poolen. Det var jätteskönt och jag stannade i en kvart. Efter badet så fikade vi med saft och bullar. Kevin åt fyra stycken och jag åt en. När jag blir stor ska jag också äta många bullar!


Jag har målade tånaglar!


Gissa bajset?


Bajsade i badbaljan

Efter kvällsmaten cyklade jag med mamma och pappa och Kevin till mormor och morfar.

Kevin skulle bada i stora poolen och jag skulle bada i baljan . Jag hoppade i bums och tyckte att det var jätteskönt i vattnet. Passade även på att bajsa när jag ändå satt där i...

När morfar kom hem från jobbet badade han mig i stora poolen. Det var lite läskigt och jag tyckte att det var roligare att springa runt på tomten och skvätta med vattenhinkar.

Jordgubbar och glass


Tog hissen själv!

Idag skulle jag och mamma och pappa gå ut en sväng. När vi skulle gå började mamma och pappa diskutera något. Jag orkade inte stanna och lyssna.

Jag tryckte själv på knappen att hissen skulle komma upp. Sen öppnade jag hissdörren och gick in. Tryckte på B knappen och åkte ner. Öppnade hissdörren gick mot utgångsdörren och öppnade den med. U T E !

Mamma kom springades precis när jag gick runt buskarna. (Eftersom hissen var nere fick hon springa det fortaste hon kunde ner för trapporna) Jag tänkte ju bara gå till lekparken...

Mamma sa att jag A L D R I G fick göra så igen!!!

Blått vatten

Idag när jag badade blev vattnet blått. Asså - jag kan ju inte rå för att mamma lämnar duschcreme flaskor kvar framme när jag ska bada. Alla ungar i min ålder skulle leka med dem!

Mamma sa att det såg ut som om jag badade i Grekland.
Badkungen Oliver

Mitt lördagsgodisMina favoriter!

Hälsade på mamma på Maxi

Jag sov som bekant hos mormor och morfar inatt. På förmiddagen busade jag runt med mormor och morfar. Vid ett tiden tog vi bilen till Maxi.

- Mamma, mamma! sa jag när jag såg henne. Jag blev jätteglad och ville krama henne. Sen träffade jag Carro och Anders och då blev jag faktiskt lite blyg.

Jag fick se en stor bild på mamma på en vägg. Det var lite konstigt. Jag pekade och sa - MAMMA!!! När vi hade handlat skulle de fika och äta på Mc donald´s. Jag fick en glass men jag ville inte ha utan sprang ut till mamma. Hon släppte in mig i lekrummet. Där kunde man busa!

Innan vi åkte hem till pappa fick jag en kortlek av mamma. Det är glassar på korten. Jag vet inte hur man spelar kort men nu har jag en kortlek i alla fall - alltid en början...

På kvällen var jag ganska trött. Satt med mamma och tittade på google. Tittade på bilder på Teletubbies, Tomas tåget, Byggare Bob mfl. Det är riktigt roligt att titta på bilder. Senare gick mamma och jag till Årstahallen och köpte lite lördagsgodis. Jag köpte en ask med fruktbjörnar. Vi stannade även på vägen och gungade lite i en lekpark.

Nu ligger jag i sängen och håller på att somna in. Sa natti natti för första gången ikväll. Annars brukar jag nöja mig med att säga - hej då när jag ska sova.


Bajsade under en sköldpadda

Idag när jag var hos mormor sprang jag på tomten utan blöja. Jag var ute och lekte själv och så kände jag att jag var bajsnödig.

Mormor har platta sköldpaddor på gräsmattan som ligger i rad. Det är meningen att man ska gå på dem så att man inte nöter så mycket på gräset. Jag lyfte bort en och satte mig på huk och bajsade. När jag var klar lade jag tillbaka sköldpaddan. Sen sprang jag in till mormor och sa - bajsa- bajsa.

Hon följde med ut och jag visade henne vart jag hade bajsat. Hon skrattade när hon lyfte på sköldpaddan.

Lite bilder på mig från idag.

 

                                               Här är jag!


 

                  Jag i min nya fina moln tröja från Me & I


 

                     Sover med ballongen från Mc Donald´s


 

                         Hemma hos mormor och morfar


 

                  Morfar gjorde drinkar till oss barn också.


 

                             Jag och Meja står och busar.


 

                                            Jag och Meja!
                      Jag och Meja vattnar blommorna.


Midsommarafton

Vi skulle ha åkt till Hammarskog men mamma och pappa var rädda att det skulle vara för blött. Vi promenerade ner till Mc donald´s istället så att pappa och Victor kunde äta lunch. Jag köpte en glass och mamma åt någon konstig sallad som hon aldrig skulle köpa igen.

Efter gick vi till Årstakyrkan. Det hade varit midsommarfirande där och vi tänkte att vi skulle titta vad som var kvar. Fanns lite djur som gick i små hagar och betade. Victor ville inte följa med så han ringde till mormor och följde med dem till Hammarskog istället. Sen gick vi hem igen och sov middag.

Vid fyra gick vi till mormor och morfar. Morbror Tomas med familj var också där. Jag busade massor med Meja. Jag var inte så sugen på  att äta så jag tittade mest på när alla andra åt. Först åt de sill och drack vatten ur små glas. Innan de drack av vattnet sjöng de konstiga visor. Vuxna...

Sen var vi iväg och spelade lite kubb. Blir lite konstigt när vuxna är med. Vi vill ju ha våra barnregler och de ska ju alltid ta allt så allvarligt. Slutade med att vi gav upp.

Vi gick hem till mormor igen och började grilla. Morfar stod för grillningen som vanligt. Jag åt inte av det heller. Fast när efterrätten med grädde, glass och maränger kom - då ville jag ha. Det smakade jättegott.

Meja och Melker åkte hem vid halv tio. Mormor frågade om jag ville stanna kvar - och det ville mamma och pappa. Victor stannade också. Mamma börjar jobba klockan sju imorgon och pappa tyckte nog att det var skönt att få sova ut.

Kram Oliver

God morgon!

Jag sitter och tittar på Bolibompa. Mamma tycker att jag är gullig som hämtat mitt skötbordsunderlag. Det är mjukt och skönt att sitta på det.
Pappa och jag

Mamma mådde dåligt imorse. Pappa fixade mig och sen åkte han och lämnade mig på dagis. Det var även han som kom vid fyra och hämtade mig.

Mamma var på jobbet så jag var ensam med pappa. Passade på att leka med leksakerna under mammas och pappas säng. Mamma har lagt undan dem för hon t ycker att jag inte leker med dem. Just därför är det kul att vara där och riva.

Jag lekte nog med det mesta idag. När jag rivit fram allt under sängen var jag och rev i Victors rum. Sen tog jag datarummet och alla mina leksaker. Ni kan väl mitt motto ?   Ju snabbare - desto mer bus hinner man!

Avslutade dagen med att bada. Sa godnatt till pappa och Victor. Imorgon ska vi åka till Hammarskog och fira midsommarafton. Ska tydligen dansa runt någon stång och hoppa som grodor. Konstigt...

Kram Oliver

Dum

Jag har lärt mig att säga ordet "dum". När det inte passar och jag inte får som jag vill så tar jag fram det ordet. Tyvärr är det ingen som verkar bry sig...

Idag har jag varit på dagis. Jag har cyklat runt och sjungit "cykla, cykla". (Blir kanske en ny sommarhit).

Mamma och pappa kom tillsammans och hämtade mig. Sen gick vi till Årstahallen och köpte toalettpapper. Där mötte vi mormor. Då fick jag en tjuga av henne så att jag kunde köpa en glass. Det blev en jordgubbs Cornetto. Smakade underbart! Och  mamma smakade nästan ingenting...

Vi åt pizza till middag. Mamma hade bråttom för hon skulle träffa Anneli. Billys pizza gick snabbt! Sen var jag hemma med pappa när mamma åkte. Jag badade och grejade och somnade vid åtta.

Kram alla - Oliver!

Jag vill ha en dockvagn!

När vi skulle åka från dagis idag började det att brinna i ett soprum precis bredvid dagis. Vi stannade och tittade när brandbilarna och polisen kom. Det var jättespännande! Elden blev aldrig så stor utan det rykte mest.

När vi äntligen kom iväg drog vi till Gränby. Mamma skulle in och köpa en present till Veronica för vi skulle vidare och gratta henne. Hon fyllde nämligen 36 år idag. Det blev en vinflaska i en fin "vinpåse".

Jag blev lite blyg när vi kom hem till Veronica. Satt till en början i mammas knä och tittade på Moa och hennes lillebror Elias. De har precis flyttat så mamma och pappa gick husesyn. Mamma tyckte nog att lägenheten var dösnygg. Hon pratade om vardagsrummet/köket hela tiden. Pappa och Jocke satt och snackade om busiga elever.

Efter en stund när vi fikat så gick jag in i Moas rum. Hittade hennes dockvagn med docka i. Jag gick och drog den och tyckte det var jätteskoj. Mamma tyckte jag var duktig som visste att man skulle dra vagnen fram och tillbaka när dockan skulle sova. Moas mormor sa till pappa att jag borde få en egen dockvagn. Mamma hade nämligen skvallrat till henne att pappa inte tyckte att jag skulle få en docka och dockvagn.

När vi kom hem busade jag lite i mammas och pappas säng. Sen var det välling och sova. Imorgon är det dagis igen. 2 dagar kvar sen får jag sommarlov.

Puss alla / Oliver


Mamma och pappa är tråkiga!

Idag har det regnat hela dagen. Jag ville gå ut men mamma och pappa ville inte. De sa att det regnar ju. Spelar väl ingen roll. Jag har ju galonisar. Ville så gärna gå ut men fick inte.

Var ute på en liten bilutflykt med mormor, morfar och mamma. Vi åkte till Borrlövsta och hämtade hem pappa. När vi kom till stan lämnade vi av honom och åkte sen vidare till IKEA. Vi tittade på garderober. Mamma tycker att vi behöver en i hallen för hon är så less på alla kläder som bara ligger i en hög. Innan vi lämnade IKEA käkade vi lite nere i kiosken. Mormor och morfar köpte korv, mamma pizza och jag valde glass.

På kvällen byggde mamma Duplo med mig men jag hade hellre gått ut. Badade ett tag och det var ju roligt. Annars har jag som sagt mest haft tråkigt idag. Längtar till dagis imorgon.

Kram Oliver

Lördag 13 juni

Idag har det regnat hela dagen. Mamma och jag satte på oss galonisar ochcyklade vi till mormor och morfar. Där tog vi det lugnt och fikade. T.o.m jag var lugn idag!

Pappa är på landet och vilar upp sig. Egentiligen skulle han ha jobbat gärnet men p.g.a regnet så ligger han på sängen och löser korsord och bara har det bra. Imorgon kommer han hem igen och jag längtar efter honom!

Vi åkte iväg till Willys ett tag med mormor och morfar. När vi kom hem somnade jag på mormors säng. När jag vaknat fick jag wåffla med grädde och sylt. Sen tittade vi lite på video om när Victor var liten.

Mormor och morfar skulle på fest ikväll så vi cyklade hem halv sex. Hemma så tittade jag på tv, badade och bara hade det bra. Kunde inte somna på kvällen så jag var vaken till halv nio.

Ska nog låta mamma sova imorgon också...

Thuns

Fredag kvällen spenderades på Thuns med mamma och Rosi. Först körde vi ut pappa till landet och sen åkte vi till Thuns. Jag retades med mamma och Rosi hela tiden.

När vi kom hem somnade jag på stört. Fick ju inte sova någon middag idag.

Kram alla / Oliver

Fest med kusinerna runt lunch

Brorsorna hade skolavslutning idag och då lämnade mamma och pappa mig på dagis. De tyckte att jag hade det roligare där än i aulan. Och det hade de säkert rätt i.

Klockan elva kom Rosi och mamma och hämtade mig. Då satt vi  och hade sångsamling. Lunchen blev jag utan...

Mina kusiner Sonja och Charlie kom hem till oss. De hade också varit med på skolavslutningen och nu skulle det fikas. Mamma hade köpt massor med gott. Annars brukar hon baka men hennes tid räcker inte till längre.

Här kommer lite bilder!

 

                    Jobbig väntan innan man får börja äta!


 

            Jag och Kevin äter kladdkaka med grädde!


 

                                                Mums!
                       Sonja har tagit en rosa munk.

Sommarfest på dagis (torsdag 11 juni)

Det var sommarfest på dagis igår. Mamma och pappa var där och Kevin. Vi fikade och hade det mys. När de andra barnen sjung för föräldrarna befann jag mig på andra sidan och lekte. Vi fick ett träd till dagis som skulle planteras. Jag hjälpte Anders med det.

 


 


  


 


 


 


 Oliver x 4:aRedo för en regnig dag på dagis.


Regnade i morse.

Tur att vi hade galonisar hemma. Det regnade massor när vi gick till dagis. Mamma och jag gick själva för Kevin hade cyklat tjugo minuter tidigare. Mamma ville gå klockan åtta som hon alltid gör. Hon tycker att det är lättare att lämna mig på gården än att hon ska behöva klä av mig.

Idag var det mycket plask på gården. Började med att sopa i en vattenpöl när mamma skulle gå. Sen gick jag vidare till sandlådan. Det var kul att gräva i sanden när den var full med vatten.

Mamma hämtade mig vid fyra. Då gick vi först till Årstahallen innan vi gick hem. Vi handlade mjölk, gurka, sallad mm

Hemma så busade jag med mamma och pappa. Vi åt kvällsmat tillsammans. Jag och pappa åt köttbullar och makaroner och mamma åt sallad med Mozzarella. Jag tyckte att Mozzarella var jättegott!

Efter middagen cyklade mamma iväg med mormor. Pappa och jag lekte och sen badade jag. När mamma kom hem hade jag precis somnat.

Imorgon är det sommarfest på dagis. Hoppas att det inte regnar.

Jag har en egen vilja!

Om det är något jag vill ha då ska jag ha det. Ingen ska komma och säga att jag inte får....

Började med att bråka med pappa imorse. Jag skulle ha Melkers Sverigetröja idag med. Det spelade ingen roll att den var smutsig redan i lördags och att jag hade haft den sen just i lördags. Stolt Svensk!

På dagis hade jag en dust med fröken Susanne. Alla barnen skulle gå in och äta lunch och vila. Men jag, Oliver, ville inte vara inne. Det var ju jätteskoj ute! Hon tog in mig och jag smet ut igen. Tredje gången jag smet så öppnade jag dörren tyst så inte Susanne skulle höra. Sen lyckades jag vara ute och leka i fem minuter innan någon saknade mig. Hihi!

På kvällen var det fotbollsavslutning för Kevins fotbollslag. Mamma och pappa hade fixat fika till efter brännbollsmatchen. Vem tror ni ville fika på en gång när vi kom fram? Jo, jag  - och jag fick min vilja igenom! När jag fikat klart ville jag inte vara kvar utan drog iväg. Mormor råkade gå förbi så jag gick med henne och mamma till lekparken på Timjansgatan.

Det gäller att stå på sig! / Oliver

Söndagen

Spenderades först med pappa och sen med mormor och morfar.

Mamma stack och jobbade tidigt så då blev jag hemma med pappa. Fick vara med en stund med Victor och Micke när de lekte. Micke sov över hos oss i natt. Jag åt frukost med dem och det var jättekul!

När mamma kom hem lämnades jag över till mormor. Mamma och pappa åkte till Borrlövsta och städade lite. De påstår att jag bara är ivägen om jag är med. Att de inte kan göra något. Jag tycker faktiskt att jag är duktig på att hjälpa till!

Hos mormor var det spännande. Morfar började att fylla poolen. Nu kommer  man kunna bada hela sommaren!

Kram Oliver

Födelsedagskalas i lördags!

I lördags fyllde Meja, morbror Robert och morfar år. Vi firade alla tre hemma hos Meja. Här kommer lite bilder från dagen.

 

                     Meja blåser ut ljusen på sin tårta!


 

                       Jag lirar boll med morbror Tomas.


 

                                            Käkar tårta!


 

                         Mejas rosa skor och handväska!


 

Jag får paket av Robert och hans familj. (de var sena med att gratta mig)


 

                                            Wow! Playdo!!!


 

Jag har bytt till Melkers sverigetröja. Jag fick den sen för den var för liten för honom. Vilken tur att jag hittade den på sängen och sen provade den.


 

                     Melker och jag myser i soffan.


 

                                         Chips är gott!


 


                                 Min söta kusin Meja 2 år.

Fredag

Mamma och pappa kom och hämtade mig på dagis med bil. Sen var vi till Plantagen och handlade lite. Vi skulle åka till Borrlövsta och kolla läget. Vi var även in på Gränby en snabbis och handlade kvällsmat. Det handlades även presenter. Meja kommer bli så glad - mamma hoppas bara att hon inte redan har en sådan här som ligger i presenten.

Ute i Borrlövsta bar vi tallgrenar och stockar. Jag drog lite i min skottkärra. Mamma och pappa sa att jag var så duktig som hjälpte till. Efter allt slit och vi grillat kött och potatissallad, mums!

Imorgon ska vi på kalas. Morfar fyller år och morbror Robert och kusin Meja. Vi ska åka till Meja när mamma kommer hem från jobbet. Ska bli kul att träffa alla kusiner.

Meja - imorgon kommer jag och äter tårta, grattis så länge till er alla / Oliver

Dagis som vanligt.

Mamma brukar ju vara ledig på onsdagar men idag jobbade hon eftersom hon var ledig i måndags. Vi gick till dagis vid halv nio. Det kom massor med regn när vi gick till dagis. Mamma tyckte det var tur att mormor tagit hem regnkläderna igår. Nu var jag färdig och klar när vi kom fram.

Jag orkade inte följa med mamma in med sakerna utan jag hängde på Maggan och några ungar. Vi gick och tittade i stuprännorna när det forsade vatten. Det var riktigt spännande. Mamma sa hej då och jag lekte vidare.

Pappa kom och hämtade och vi passerade Årstahallen innan vi gick hem.

Kvällen spenderades ensam med pappa. Victor var hos mormor och mamma jobbade till halv åtta. Skulle bada men jag tröttnade efter 30 sek. Pappa lärde mig att man ska torka snoppen med papper när man kissat. Det tyckte mamma var bra. Hon tycker det är äckligt att bara skaka av den och stoppa ner den i byxan. Vad bra det är med blöjor, då är det bara att kissa & gå. Eller gå och kissa...

Imorgon är det dagis igen, tjoho!!!

Var med mormor på eftermiddagen.

Idag kom mormor och hämtade mig på dagis. Jag hade precis vaknat när hon kom in genom dörren. Jag blev jätteglad och sprang emot henne. Jag hann inte äta något mellanmål så det åt jag hemma hos henne istället.

Jag hade roligt hos mormor. Jag grejade och fixade med allt och inget.  Mamma kom och hämtade mig tio över fem. Jag hade velat vara med mormor lite längre men hon skulle på personalmöte.

När jag kom hem var jag pussig. Pussades och kramades med mamma och pappa. De blir så konstigt glada när man ger dem pussar!

Kram Oliver

Vällingkungen.

Igår så åkte ju mamma iväg på skolresa med Victors klass. Jag blev ensam kvar hemma med pappa då Kevin drog till sin mamma en dag förtidigt. (Jag vill att han ska vara hos mig!)

Vilket underbart väder det har varit både igår och idag. Igår så var pappa och jag ut i Årstaparken och tittade på tjejer. Kan väl medge att det var pappa som tittade mest...

Vi köpte glass och lekte i parken.

Idag var jag på dagis till mamma kom och hämtade mig klockan tre. Då promenerade vi hem. Mamma sprang runt som en yr höna och fixade och donade.

Ville inte äta någon mat utan från det jag kom hem till jag somnade drack jag 6 flaskor välling! Jag älskar vällíng. Om jag fick bestämma skulle jag inte äta annat än välling. Klockan åtta somnade jag i alla fall. Imorgon ska mormor hämta mig på dagis.

Vällingkungen

RSS 2.0