Rörparken

jakan174 (MMS)

Kevin leker i klätterställningen.


Jag och Victor

jakan173 (MMS)

Victor hjälper mig att klättra i nätet.


Victor mot mig och Kevin

jakan172 (MMS)

Gungbräda i Rörparken


4H med mamma & Rosi

Efter middagen ringde jag till Rosi och frågade om hon ville följa med oss till 4H. Det ville hon trots att det regnade.

Vi gick hem till henne och hälsade på hennes nya hund. Fredrik har fått en ledarhund som heter Nega och är en labrador på 2,5 år. Hon var jättesöt.

Sen promenerade vi till 4H. Först ville jag gå till getterna. Det är spännande med dem för de stångas och springer runt. Sen lekte jag med några plankor som jag staplade mot ladan.

Grisen skrämde jag livet ur genom att kasta en pinne på hans plåtskjul. Han kom utspringades med halm över hela kroppen och grymtade.

Lammen är inte så roliga längre men nere vid gässen är det kul men de låter så illa.

När vi kom hem igen badade jag medans mamma bakade muffins. Sen åt jag en muffins med mjölk innan jag hoppade i säng. Mamma låg med mig och idag tog det bara en kvart innan jag somnade.

Dagismöte

Idag var både mamma och pappa med till dagis för att lämna mig. De skulle gå och prata med fröken Susanne om hur det går för mig på dagis. Jag fick tydligen mycket beröm över att jag är hjälpsam och snäll mot mina kompisar. Ibland kan det dock kanske bli lite för mycket när jag vill hålla flickor i handen fast de inte vill...

Jag äter bra och när det är dags för lunch brukar jag hämta en röd kudde till Susanne som hon ska ha som ryggstöd så hon inte får ont i ryggen. När det är vila vill jag att någon smeker mig på ryggen och slutar fröknarna utan mitt samtycke drar jag helt enkelt tillbaka deras händer för att markera att de ska fortsätta.

Jag tycker att det är jätteskoj på dagis. Cyklarna är favoriterna just nu. Vi har cyklar som man kan skjutsa en kompis på. Jag vill hellre vara ute och leka än inne.


Kinka

- Oliver - vad fick du för mat på dagis idag?

- "Kinka"! (skinka)


Hos Melker & Meja
När mamma kom hem så låg jag och sov. Hon väckte mig och sa att vi skulle åka till Melker och Meja. Vi klädde på oss och gick dit. Victor följde också med.

När vi kom dit var vi ute och lekte. Jag grejade med Melkers traktor och sen spelade jag bandy och fotboll med Tomas. När vi tröttnat gick vi in och lekte. Jag grejade med Mejas spis.

Sen fick vi mat. Jag impade på Tomas när jag hellre ville ha fisk än kött. Fick jättegod fisk med ris och sås. Fast jag gillade inte såsen.

När vi ätit klart såg vi att Robert kom cyklandes med sin familj. Vi vinkade till dem i fönstret och sen kom de in. Vi bestämde oss för att gå ut igen. Alla roade sig med något - fotboll, gunga, klippa gräset mm.

Sen fick vi fika i kvällssolen. Jag drack saft och åt en halv cocostång. Sen tackade jag för maten och gick i väg och lekte igen.

Melker var inne och kollade på film och jag gick in till honom så småning om. Vi kollade på Järnjätten och jag fick smaka av hans lördagsgodis.

Vi var hemma igen vid nio och då var jag jättetrött. Mamma låg med mig tills jag somnade.

Förmiddag med pappa

När pappa vaknade i morse var jag borta. Han letade i alla rum och kollade så att alla dörrar var låsta. Till slut hittade han mig i Victors säng. Jag låg där och smekte Victors hår medans han sov.

Mamma jobbade så pappa och jag fick mysa tillsammans. Vi gick till en lekpark och hade jätteskoj. Sen köpte vi lördagsgodis.

När mamma kom hem låg jag och sov. Jag hade somnat i Victors knä när vi tittade på tv.

Fredag den 23:e april

Mamma lämnade mig på dagis idag. Först ville jag inte stanna kvar så mamma stod med mig en stund. Sen såg vi hur Isio och de stora killarna spelade boll. Mamma frågade om inte jag också ville sparka boll? Jo, svarade jag och drog iväg. Isio och jag vinkade till mamma när hon gick.

Pappa kom och hämtade mig. Vi gick hem och lagade mat. Pommes och chickybits blev det. Sen åt jag lite godis och mös. Victor skulle passa mig när pappa fixade väggarna i vardagsrummet men jag tröttnade och ville vara ute hos pappa. Då fick jag hjälpa honom att måla.

När mamma kom hem hjälpte hon mig med att borsta tänderna. Sen låg hon i sängen med mig tills jag somnade.


Munk & mjölk

Idag skulle vi ha städdag på dagis. När mamma och jag kom i morse så stod det att den var inställd. Mamma lovade att vi skulle fika hemma istället med munkar.

På dagis var det skoj. När jag kom ville fröken Susanne att jag skulle följa med in med några av mina kompisar och ha lite gymnastik. Jag var dock inte intresserad utan ville vara ute i snön och leka. Det slutade med att jag var ute och Oskar fick följa med in istället.

När mamma kom lekte jag i sandlådan med Emil. Vi körde traktor och lassade sand.

När vi kom innanför dörren var jag så sugen på fika så jag högg in direkt. Satt i min stol och mös med en ny dvd med Postis Per som pappa hade "köpt" samtidigt som jag njöt av min munk.

Mormor och morfar kom vid sex. Jag lånade ut min hammare till morfar när han och pappa fixade med skoskåpet. Sen hjälpte jag mormor att flytta över alla mammas dyra glas till Kevins rum. Gissa om mormor var rädd att jag skulle ha sönder ett glas. Men jag är så duktig!

När jag skulle sova satt mamma och läste ur Elias boken för mig. Sen släkte vi och mamma somnade före mig...

Galonisarna på!

Idag var jag ledig från dagis. Åkte med mamma och pappa till Borrlövsta för att fixa på tomten. Innan vi lämnade stan var vi till Plantagen och köpte jord. Ville även köpa en blomma så jag köpte en Plox och en Trädgårdsnejlika.

När vi kom ut till landet var det galonisarna på och sen jobba, jobba! Jag köpte en spade på Åhlens häromdagen och den kom väl till pass. Jag grävde upp sten och fördelade jord.

När vi skulle äta lunch tände pappa grillen. Sen åt jag två stycken grillade korvar med bröd. Provade räksallad men det var inget gott så mamma fick äta upp den.

Det sista vi gjorde innan vi åkte hem var att hälla ut den nya jorden och kratta ut den. Sen fick jag hjälpa pappa att så gräs.


LördagIdag har jag hunnit med en hel del. Började med att mamma och jag levde om halv sju i morse. Tänk att hon ska bli så arg över att vi springer runt och skriker. Vi har ju roligt!

Vid lunch åkte jag till farmor med mamma och pappa. Pappa skulle byta däck på bilen. Medans pappa och farfar fixade med däcken så gick jag runt med farmor. Vi tittade på hönorna som var ute i det fria. Jag fick mata dem med ost. Sen ville jag gå och titta om det fanns något ägg. Farmor sa att det inte gjorde det men hon hade fel - jag hittade ett ägg som jag stolt bar iväg för att visa.

När vi kom hem gick vi över till mormor med Victor och Gustav. Mamma ville gå till 4H och titta på lammungarna. Jag börjar faktiskt tröttna på dem för vi har varit där tre gånger sen i onsdags. Jag cyklade i alla fall hela vägen dit och hem.

Sen när vi kom från 4H var vi in till mormor och morfar. Morfar hade gjort pizza men jag ville inte ha. Hittade en liter jordgubbar som jag råffade åt mig. Ok - jag gav Victor en jordgubbe - resten tog jag och självklart med grädde till.

När vi gick hem började det regna och hagla. Vi blev jätteblöta.

Varit med mormorIdag kom mormor och hämtade mig på dagis. Pappa och kevin skulle iväg på kalas och mamma var i Stockholm på kurs.

Jag hade jätteskoj med mormor. Vi besökte 4H och jag cyklade både dit och hem alldeles själv på trehjulingen. När vi kom tillbaka till mormor tog vi upp Victors gamla cykel. Sen försökte jag att cykla själv. Det gick ganska bra men ibland tänkte jag fel och bromsade istället. Jag ska ta hem cykeln till mig så kan jag öva varje dag.

Mormor och jag var på utflykt också till Stora berget. När vi var nere sa mormor - om du skyndar dig upp ska du få en överraskning. Jag var så snabb så mormor inte hann med. Sen tog vi en filt och satte oss ner. Mormor hade tagit med lite godis och det var det som var överraskningen. Mormor blev lika överraskad när jag nöjde mig med en karamell.

Mamma och Victor kom vid sex. Klockan sju åkte vi iväg för att hämta Kevin och pappa. Jag följde med pappa in och tittade i de mörka rummen där killarna sprang och sköt på varandra. Det såg jättespännande ut.

Egentligen skulle pappa natta mig för mamma har legat med mig flera timmar varje kväll men när jag skulle sova ville jag att mamma skulle natta mig. Hon fick ligga 45 minuter innan jag somnade.

Min första match!

Sitter och tittar på min första Bajen match med pappa. Det är Hammarby som möter Ängelholm borta. 

Ska strax gå och sova.


Gungar

0-13ffa0a16186f6bd3f3f2cf893ecb316.png

Gungar


Spanar.

0-12318c5b356fc2022587bfd63ecd6196.png

Spanar.


Spelar basket...

0-552a6564e55a783d08721eb94babce8c.png

Spelar basket med mitt nya bygge.


Är och...

44628d3596089ee2e2a17a08903ade14.png

Är och fikar på dagis på en lördag :-D


Mamma glad

Jag har gjort mamma väldigt glad nu på morgonen då jag sov till 08:45.

Jag var upp en sväng vid fem och då såg jag inte att mamma låg i sängen. Då gick jag och grinade i lägenheten och letade efter henne. Tur att hon kom upp och hämtade mig. Sen fick jag ligga hos henne och somnade om så skönt.

Badar.

49d5c7766fa3f15038dddd7ca92374f3.png

Badar.


Ska oxå...

0-4be468aa89c96173ee6123badb177955.png

Ska oxå göka!


Åter på dagis

Idag fick jag gå på dagis igen eftersom min ögoninflammation gått över. När mamma skulle lämna mig var jag lite blyg och ledsen och ville inte alls vara kvar. Hon stannade länge, länge men sen var hon tvungen att gå. Hon "dumpade" mig hos Isio.

Sen efter en stund gick det bra och jag började och leka.

Pappa kom och hämtade mig och sen dök mamma upp precis när vi skulle gå mot grinden. Det var skönt att få åka bil hem.

Gjorde inte så mycket på kvällen. Lekte lite och tittade på tv.

Var inte trött så mamma låg med mig i sängen i en och en halv timme innan jag somnade.

Oliver

Gungar "kelv"...

03d40460ca2f499485cedef124645e9a.png

Gungar "kelv" men det var lite läskigt. Sitter på jordgubbs rosies gård.


Leker och...

1938305bd290d0f8c698393554cc129e.png

Leker och har precis lekt med mina nya kulor.


Fikar

37362ff4121717770309acfcfd275126.png

Fikar


Ute och...

070b6c02d6fa418c34f602839c1a87ca.png

Ute och leker och ska strax fika.


Ögoninflammation

Jag har så ont i mina ögon. Det rinner och kletar hela tiden. Mamma köpte en salva idag som hon envisas med att spruta i mitt öga. Den är läskig och gör ont!

Mormor och morfar har varit hos oss hela dagen. Vi åt lunch, fikade och käkade kvällsmat tillsammans. Mitt på dagen gick jag, mamma, mormor, Kevin och Victor ut. Vi spelade basket vid Livets Ord och sen tog vi en promenad till Boktryckarskogen.

När morfar skulle åka hem vid nio åkte jag med honom i bilen. Mamma och mormor gick. Mamma skulle bara hämta sin cykel så vi åkte hem igen på engång.

Kram Oliver

Plockat Tussilago.

20fb41075b4dd74879c2ad227c9075ba.png

Vi tog en promenad till IKEA idag. Vi skulle till apoteket, köpa nya gympaskor till Kevin och gå in på IKEA och köpa en lampa till hallen. 

 När vi gick hem stannade vi längs cykelvägen och plockade Tussilago.


2 Besök idag.

Sonja fyllde 4 år idag så vi var dit på eftermiddagen och grattade henne. Jag hade roligt som vanligt med hennes dockvagn. Sonja och Charlotte hade bakat jättegoda kakor och jag klämde i mig massor.

Sen åkte vi till farmor och farfar för att äta påskmiddag. När vi kom dit hade påskharen varit där och hängt upp presenter i träden. I mina presenter fanns en bil, såpbubblor och dinosaurier.

Sen letade vi efter påskägg. Vi hittade dem inne hos hönsen och jag var bergsäker på att det var hönorna som värpt dem.

När vi kom hem satt jag i soffan med mamma och pappa och tittade på Så ska det låta. Sen somnade jag där mellan dem.


God morgon!

Vaknade klockan sju i min stora säng. Jag ropade på mamma och sen kröp jag ner hos henne. Efter fem minuter orkade jag inte ligga still längre.

Nu sitter jag och tittar på tv. Är lite sur på mamma över att jag inte fick dricka Coca cola på morgonen.

Idag ska jag på kalas till min kusin Sonja. Efter det ska vi åka till farmor och äta påskmat.

Kram Oliver

Lön för...

0-60766b20716193195b6f3edc95b858d0.png

Lön för mödan.


Påsk kärringar...

34ffc3f2056d07c3a412b1a476740eec.png

Påsk kärringar på väg till blåkulla.


RSS 2.0