Borrlövsta

Idag åkte jag till landet med mamma och pappa. Tog med mig snowracern och spaden för lite snölek. När vi kom fram fick jag och mamma sitta i bilen medans pappa fick skotta fram en parkeringsplats åt oss. Tur att jag hade spaden med mig så han hade något att skotta med.

När bilen var parkerad skottade pappa upp en stig till huset. Mamma och jag gjorde en snöbil till mig. Det var synd att det inte var kramsnö för då hade det varit lättare att jobba med snön.

Efter allt skottande tog vi en vända till poolen och sen till grillplatsen. Hemma i stugan igen fikade vi med mackor, varmchoklad och nudlar.


Ledig

Idag var jag ledig från dagis. Är faktiskt ledig i en och en halv vecka till. Det är skönt att få vara hemma och greja och inte gå iväg så tidigt på morgonen.

Idag har jag varit med pappa, Pelle och Filippa. Jag och Filippa blev dragna på snowracer runt halva Fyrislund. Vi var även till IKEA och åt lunch.

På kvällen kom mina kusiner Charlie och Sonja. De hade varit och åkt slalom hela dagen och Victor var med. När de skulle lämna honom kom de upp och åt middag. Sen stannade de på fika och vi fick tid att leka ett tag. Jag sköt med mitt gevär och Charlie sköt med motorsågen.


Pulkaåkning

Igår var vi till Storakullen och åkte pulka. Jag tyckte att det var jätteskoj! Måste bara erkänna att det är ganska jobbigt att ta sig upp för backen.


Leker med julklapparna!

jakan174 (MMS)

Leker med julklapparna!


Tack Emil

Emil var hos oss igår. Jag fick en bok av honom i julklapp.På kvällen klädde mamma, jag och Kevin granen.


Julgodis

img_1576 (MMS)

Julen har knappt börjat och jag börjar redan gå upp i vikt. Godis är gott!


Jag & pappaDagens outfit - långkallingar med Gällivarehäng samt foppatofflor!

Tittar på pappa

Jag sitter i pappas datastol och tittar på pappa när han målar i skrubben. Jag har mina svarta foppatofflor på mig precis som pappa.

Ikväll får vi pannkaka till middag som jag har önskat.

Har haft en bra dag på dagis med mycket utelek i snön. Inne gjorde jag en bokstav med pärlor på, lekte sjörövare och busade med mina kompisar.

Lucia på dagis

Imorse hade vi Luciafirande på Axelina. Jag, mamma och pappa åkte dit redan halvåtta. Jag hade min pepparkaksdräkt utanpå overallen för att inte frysa. Mamma sa att jag såg mer ut som en köttbulle än en pepparkaka.Bakat lussebullar

Mamma och jag bakade lussebullar på kvällen. Normalt så brukar ju mammor säga att barnens bullar är bättre än de vuxnas för att barnen ska bli glada. Ikväll tror jag inte att mamma ljög för hon slängde sina bullar...Steninge slott

Idag åkte jag med mamma, Victor, mormor och morfar till Steninge slott. Det var väldigt trångt i bilen för morfar hade morbror Roberts bil. Han sa att den behövde motioneras...

På slottet var det fullt med folk. Man fick provsmaka kött, sylt, bröd mm. Jag fick en polkagrisklubba av mormor. Det fanns massor med tomtar som man kunde köpa.

Efter slottet åkte vi till Eurostop. Mamma skulle köpa mjölk så att vi kunde baka när vi kom hem.

Pepparkakshus

På kvällen gjorde mamma och jag pepparkakshus. Mamma hjälpte mig med glasyren men det var jag som satte dit allt godis.

De stora vita godisarna är snö!


Pannkaka med morötter

Mamma tyckte att jag var duktig som hade morötter på mina pannkakor. Jag tyckte att det smakade gott!


Bakat pepparkakor

Ikväll har jag bakat pepperkakor med mamma och pappa. Det var jätteskoj!

Det var svårt att kavla ut men att trycka i formarna var lätt. Jag gjorde julbockar, stjärnor, hjärtan, skor, tåg mm. Mamma har samlat på sig en hel låda med formar så det finns att välja på.

Pappa gjorde en pepparkaka som hade snopp - tokigt va?


Filippa

Har varit hos Filippa hela kvällen och lekt med henne. Vi busade, tittade på tv och åt godis. Jag ska träffa henne imorgon också.


14 års kalasHar varit på kalas hos Simon. Han fyllde 14 år idag. Vi fick massor med gott att äta! (Jag sitter i hörnet bredvid Simon)

Snäll & hjälpsam

Mamma och pappa var på möte på dagis igår angående mig. De fick bla veta vad jag gör på dagarna och hur jag är som kompis. Vad jag helst roar mig med på gården och vad jag mest leker för något.

Doktor, polis och frisör är något som jag och mina kompisar leker ofta. Mamma och pappa fick se bilder på mig när jag och Emil lekte frisör. De tyckte att vi var så söta när vi hade nypor i håret och kammade varandra.

Jag är duktig på att ta hand om mina kompisar och jag är en god kamrat. Jag är väldigt mån om att kompisar som har det lite svårare får den hjälp de behöver - genom mig eller genom att jag hämtar fröknarna.

Mamma och pappa fick också veta att jag är en hejare på att hjälpa mina kompisar med att ta på dem strumpor och andra kläder när vi ska gå ut. Ibland hjälper jag t.o.m till fast de inte vill. Sån är jag!


RSS 2.0