Inte mycket...

...gjort idag. Mamma jobbade till tre så det var jag, pappa och största brorsan som var hemma. Vi var inne och grejade. Byggde med tågrälsen, tittade på Lennakatten och bara tog det lugnt.

När vi var och käkade glass på Mc Donalds kom mamma. Sen gick vi hem och tog det lugnt. Victor var sugen på pizza så vi gick ner till XL grillen och beställde hämtmat. Jag åt inte så mycket pizza men jag slevade i mig av pappas beasås.

Mamma och jag tog en promenad till Årstahallen också. Vi skulle handla mjölk och lördagsgodis. När vi kom hem badade jag och klockan halv åtta somnade jag. Så tidigt har jag inte somnat på hela sommaren. Pappa är orolig att jag ska vakna tidigt imorgon.

På väg till MC Donalds

jakan071 (MMS)

Victor, jag och pappa är på väg till världens bästa restaurang för att köpa glass. Mc Flurry!


Rolig dag

På förmiddagen och eftermiddagen var jag hemma hos mormor och morfar med pappa. Meja och Melker var också där och vi lekte hela tiden. Fick en liten blåtira också för när vi var på 4H "knuffade" Meja ner mig från en trähäst.

På kvällen kom Filippa med sin mamma och pappa. Vi tittade på Pettson & Findus på projektorn, lekte i mitt rum, käkade godis och hade det bra.

Hon håller också på med att sluta med blöjan. Det hände en olycka på kvällen  och hon gick hem med mina kallsonger. Jag var jättearg över det men mamma lovade att jag skulle få tillbaka dem.

Vi hade jätteskoj och jag kommer sakna henne när hon åker till Turkiet i en vecka.

Äter lunch på Nickis.

jakan070 (MMS)

Äter lunch på Nickis. Jag är helt svettig efter hopp och lek. Men oj vad skoj det är!


På Nickis med Filippa!

jakan069 (MMS)

Jag är på Nickis med pappa, Filippa och Pelle. Det är jätteskoj och jag älskar det!


4H X 2

Idag har jag varit på 4H två gånger. Först till Gränbys med mamma, Victor, Kristin och Estelle. Man fick inte klappa djuren där för de hade muneksem. Grisarna var i alla fall roligast. Mamma gris är så stor, så stor!

Sen blev det en sväng in på Gränby innan vi cyklade hem till mormor. Pappa målade där idag också. När vi hade ätit lunch ville jag cykla till 4H i Årsta. Mamma och Victor följde med. Jag öppnade åt en kanin när inte de andra såg och hade de inte vänt sig om i rätt tid hade nog kaninen rymt. Inne i hönshuset fanns det fyra stycken nykläckta kycklingar. De var så söta!

Vid sju åkte vi från mormor. Vi tog en tur förbi Filippa för pappa skulle kolla om jag och han skulle hitta på något med Filippa och Pelle imorgon. Vi blev kvar till klockan tio...


Igår

Var jag med pappa hos mormor hela dagen. Pappa målade och jag lekte med mormor. Jag har blivit jätteduktig på att cykla. Snart kan nog mamma börja springa med mig utan stödhjul.

Vid sex cyklade vi hemåt förbi Filippa. Mamma ville se hur deras nya gräsmatta hade blivit. Vi blev kvar till halv tio och jag hade jätteskoj med Filippa. Vi satt vid hennes campingbord och drack läsk och käkade kakor. Sen lekte vi på hennes rum.

Jag somnade inte förrän vid elva.

Mormor

Idag har jag varit med mormor hela dagen. Pappa och jag åkte till henne på förmiddagen och sen var vi där hela dagen. Jag lekte med mormor och pappa målade.

Mamma kom när hon slutade jobba. Sen var hon och pappa där tills klockan nio. Mormor tyckte att jag kunde sova kvar eftersom pappa och jag endå skulle dit imorgon igen. Sagt och gjort - jag stannade!

Ni ska veta att jag stannade kvar trots att snuttefilten var hemma. När mamma sa att jag inte hade någon filt svarade jag - Det gör inget.

Lite hit & lite dit

Idag har vi varit lite överallt. Först så cyklade vi iväg hela familjen för att göra södra Uppsalas affärer. Kevin ville köpa fiskedrag, Victor cykelhandskar, pappa lina, jag någon leksak och mamma ville till IKEA och köpa en tv-bänk. Vi började på Toys´r us där det blev Kevin som handlade. Han hittade några låtsasmynt för 15:- som han ville ha.

Sen gjorde vi affär efter affär innan vi kom till IKEA. På möbelvaruhuset käkade vi sen lunch. Det beställdes in korvar och pizzabitar i massor. Jag åt upp hela min korv snabbt som bara den för att sen hugga in på glassen.

Morfar och mormor kom över för de skulle köra hem tv-bänken. Vi gick runt på varuhuset tillsammans. Jag råkade kissa på mig så jag fick åka bil hem med morfar och pappa. Mormor tog pappas cykel.

Sen var mormor och morfar med upp och fikade hos oss. När de skulle åka och handla på City Gross så följde jag, Kevin och mamma med. Vi handlade ingredienser till tacos som vi sen åt tillsammans.

Mormor och morfar åkte inte hem förrän vid tio och då gick jag och la mig för att sova.

Kör båt!Om ni går in på mammas facebook så kan ni se live när jag kör den här båten på Eckerö. Det är Emil som har filmat!


Lekt med Meja!

På förmiddagen åkte jag sparkcykel med Kevin och pappa till Rörparken. Vi var där i någon timme innan vi gick hem och käkade lunch.

När mamma kom hem från IKEA åkte hon, jag och Victor till mormor. Meja och Melker var där och jag lekte massor med Meja. Ena stunden hade vi jätteskoj och andra stunden var vi osams. Vi badade i poolen, lekte doktor, gjorde rent utemöblerna åt mormor och hade det allmänt skoj.

Meja pussade mig i poolen och då var jag tvungen att torka av munnen - hua!


Åkt buss & båt

Vilken rolig dag jag haft! Hela familjen åkte till Eckerö och vi tog med Emil och Victors kompis Gustav. Jag tyckte det var jättespännande att kliva på den stora bussen. Och tänk - man var tvungen att ha bälte där också!

När vi klev på färjan var jag nästan salig. Vilken lycka! Mamma och pappa tyckte att jag var lite jobbig men jag hade så mycket spring i benen och jag ville verkligen utforska båten.

Vi åt mat både på ditresan och hemresan. På hemresan delade jag en pizza med Emil. Hans mat såg mycket godare ut än de andras och jag fick naturligtvis sitta i hans knä också - lycka!

Hos Camilla var det jättemysigt med husvagnen. Jag sa till mamma när jag skulle somna att vi också måste köpa en husvagn med många sängar.

Jag fick bada i poolen också och sen körde jag båt själv - det var skoj!

Att jag somnade på bussen hem berodde på utmattning - jag var helt slut...


Lekt med Filippa!

Idag kom Filippa och hälsade på mig i Borrlövsta. Vi hade jätteskoj. Först när de kom så var vi till poolen och badade. Jag ville bada med henne och hennes pappa Pelle. Så han fick bada med oss två ungar i famnen.

Sen grillade vi korv. Jag åt bara en halv korv för jag var inte hungrig.

Filippa och jag lekte med min traktor. Jag körde och hon skjutsade på. Det tyckte jag var skoj!

Kan också berätta att jag köpt en ny plånbok idag. En gul Pippi plånbok!Feber frossa

Inatt mådde jag inget vidare. Vaknade vid ett av att jag mådde illa och hade feber. Jag kräktes några gånger under natten. Mamma försökte lura i mig lite alvedon men jag ville inte ha.

På morgonsidan hittade hon några gamla suppar i kylskåpet så hon stoppade i mig en. Sen blev jag genast bättre. Mamma brände sig i solen igår och hon tror att jag också blev utsatt för förmycket sol. Antagligen fick jag någon form av solsting.

Men på förmiddagen piggade jag på mig och var mest ledsen över att buss och båtresan inte blev av. Mamma och pappa har dock lovat att vi åker på torsdag istället.

Eftermiddagen och kvällen tillbringades i Borrlövsta. Jag badade i poolen, spikade och grejade. Jag tycker att det är så himla mysigt att vara på landet.

Gjort stan

Idag cyklade jag ner på stan med mamma och pappa. Vi cyklade längs ån och det var mysigt att titta på vattnet och båtarna. Cyklarna parkerade vi vid Islandsfallet och sen tog vi en promenad till Mc Donald´s. Pappa var sugen på cheeseburgare.

Efter Mc Donalds svängde vi in på Åhlens och köpte lite formbröd som vi skulle mata ankorna med i Svandammen. Vi matade även några ankor längs med ån.

Passade även på att leka lite i Stadsparkens lekplats. Skeppet är väldigt roligt att leka i. Sen hängde jag och dinglade i klätterställningen som ni kan se på korten nedan.


Nappflaskorna Goodbye!

Idag frågade mamma om hon fick slänga mina nappflaskor. Jag slutade med välling för tre veckor sen och hon tyckte inte att jag behövde dem längre.

Jag godkände att hon fick slänga dem. Jag kämpar förövrigt på med att bli blöjfri också. Dagarna går ganska bra men ibland händer det en olycka. Mamma säger att jag ska ha blöja på natten fast jag egentligen vill sova i mina kalsonger. Hon är nog bara rädd för lite besvär...

Oliver - snart stor kille!

HOPP!Smultron och mjölk

Mamma väckte mig i morse när klockan var kvart över nio. Sen smög vi upp och gjorde i ordning oss och drog till mormor och morfar.

Jag och mormor plockade smultron som jag åt med mjölk och socker. Fanns även kvar lite jordgubbar från igår som jag drygade ut med. Jättesmaskigt!

Sen var det morgondopp med mormor och senare morfar. Sen dök kusin Charlie och Sonja upp och då blev det dopp med dem också.

Vi käkade lunch och mamma åkte hem för att hämta bilen och Victor. Sen skulle vi åka till Borrlövsta där pappa var med farmor och farfar.


Hoppat i vattnet

Var i Borrlövsta på eftermiddagen / kvällen. När vi badade i poolen kom jag på att det var jätteskoj att slänga sig ut i vattnet. Förut har jag ju bara vågat när pappa hållt mig i handen. Nu slängde jag mig i vattnet även när pappa var en bit ifrån.

Pappa skratta åt mig för han sa att jag måste säga till när jag hoppade. Då svarade jag till och hoppade!

När vi åkte hem stannade vi till på Gränby och handlade lördagsgodis. Klockan var halv nio så alla affärer var stängda - det tyckte jag var lite konstigt.

Somnade i mammas säng halv elva.

Kalas

På kvällen var vi hem till Filippa för att gratta hennes syster Sandra som fyllde år. Vi fick massor med gott att äta och jag drack läsk.

I början var det mycket barn och då var jag lite blyg men sista timmarna när det bara var jag och Filippa hade jag jätteskoj.

Björklinge badet

Idag var jag till Björklingebadet med mina kusiner Sonja & Charlie. Jag har aldrig badat där förut och det var skoj att bada i en sjö. Jag var noga med insmörjningen av solskydd och hjäpte Sonja med det.

Jag fick låna Charlies badring eftersom alla mina badgrejor är i Borrlövsta. Vi simmade över vattnet till en brygga som låg långt ut i sjön.

Jag träffade min kompis Eleni också.


SOVMORGON!!!

Vill bara tala om att jag precis har vaknat. Sov till 10:15 och det är nog nytt rekord. Visserligen var jag ju uppe och busade länge, länge igår.

Mamma blev i alla fall jätteglad över att få sova.


Onsdagen

Kom hem till mamma och pappa igen runt två efter att ha spenderat ett dygn med farmor och farfar.

Mamma och jag cyklade till mormor där vi badade i poolen. Först badade jag med Victor och Gustav, sen med mormor och senare med mamma. Jag var alltså i längst av alla!

Sen tog mormor och jag en runda till i poolen innan vi åkte iväg på cykelutflykt. Vi cyklade runt Jälla. När vi kom till Svia handelsträdgård stannade vi till och köpte glass.

På kvällen cyklade jag, mamma och pappa till lekparken med tåget. På hemvägen körde vi förbi Filippa. Det slutade med att jag fick leka med henne i fyra timmar - yippi!!!

När vi kom hem vid tolv var jag så trött så jag gick in på Victors rum och somnade i hans säng bums.

Tisdag hos farmor & farfar

Ja så har man varit här igen! Pool? Det vet inte gamlingarna vad de är så jag fick bada i en liten ogräskasse!
Inte lätt att vara liten här!

Sen när vi skulle äta middag så fick jag 3 år! själv fixa maten, gräva upp potatis, fixa morötter till Stampe och Castro, gräva upp rödbetor........ you name it.

Åt sen med god aptit kycklingben och riktigt god färskpotatis med smör MUMS! Man blir hungrig då man får jobba!
Plockade sen lite röda vinbär med farmor (åt upp det mesta men säg inget till farmor) som hon ska koka saft på.

Blåste lite såpbubblor med min nya blåsbubblepistol, funkade bra!

Fick sen låna farfars hängmatta på balkongen och kollade lite på TV där.
Badade och stänkte ner HELA badrummet! Nu fick farfar jobba lite ochså med att skrapa golvet, fniss.

Var inte speciellt trött då jag tidigare slocknat på soffan ca 1 timme. Men vad gjorde det? Jag kunde ju underhålla farmor o farfar tills de somnade.

Farmor säger att jag är en jätteduktig kille, var utan blöjor hela dagen igår, sa till när jag behövde göra ngt. Och NI jag var torr i morse när jag vaknade. Gick på toa direkt och kissade!
Så jag kommer nog (om jag har lust) snart sluta med de där tajta blöjorna!

Frukost? Serverad? Nix här får man fixa allt själv. Gjorde pannkakssmet kälv. Undrade lite över om äggplantan skulle med? Farmor sa ju att det hette ÄGGplanta o ägg ska det vara i pannkaka? Förstår inte riktigt.......
Ska nu röja vidare ett tag, vi ses

Oliver


Lämnade stan

Jag drog till farmor och farfar på eftermiddagen. Mamma och pappa ville bli av med mig en stund och jag tyckte att det var skönt att slippa dem.

På förmiddagen var jag och grattade min kompis Ossian. Vi hade köpt en Cat grävskopa till honom och han blev jätteglad. Hos Ossian lekte vi massor med vatten. Vi sprutade med slangen och vi badade. Sen vattnade vi en del av alla fina blommor som finns där. Jag cyklade även på hans cykel som han fått och det gick kanonbra!

Hörs imorgon!


Badar

Det är ungefär samma sak varje dag nu. Bad, bad, bad!

Igår kväll var vi i Borrlövsta och då var det givetvis bad som gällde. Jag har blivit jättetuff i vattnet. Jag vågar vara under vattnet och jag badar själv i lilla poolen. Tycker dock att det är jättemysigt att vara med pappa eller Victor i den stora. Mamma köpte en flytmadrass till mig som jag älskar. Det var så mysigt att ligga på den.

Nu på förmiddagen ska mamma och jag åka upp till Norby och hälsa på Ossian. Han fyllde 3 år i helgen så vi har köpte en present till honom.

På eftermiddagen kommer farmor och hämtar mig för jag ska sova där inatt. Mamma och pappa ville ha en kväll på stan för sig själva.

Brorsans födelsedag

På morgonen var jag ute och åkte tåg med mormor, mamma och Sonja. Vi tog rälsbussen till Marielund och där gick vi ner till båtbryggorna och åt frukost. Klockan elva gick tåget tillbaka till Årsta. Jag var överlycklig när jag träffade på Gustav som kör Lennakatten. Jag kunde liksom inte sluta vinka.

När vi kom hem åt jag lite mat och sen kom farmor och farfar. Jag följde med dem i bilen när de skulle åka och titta på ett hus. Mamma och pappa skulle endå bara fixa hemma inför kevins kalas.

Vid kvart i fyra åkte vi till 4H för att fira Kevin som fyllde 10 år idag. Camilla, pappa och mamma hade fixat sallad, tårta och kakor. Det var jättegott!


Tåg & Poolbad

På morgonen drog jag med mamma, mormor och morfar med rälsbussen till Almunge. Vi klev på tåget redan 9:05 på Årstas perrong.

När vi kom till Almunge klev vi på sommarvagnen som drogs av lilla ångloket. När vi kom till Marielund gick vi av och köpte glass. Sen tog vi en promenad i solskenet ner till båtbryggorna.

En halvtimme senare klev vi på rälsbussen hem till Årsta.

När vi kom hem hade pappa fixat mat men jag var inte så hungrig. Sen drog vi till Borrlövsta. När vi kom fram sprang vi för att titta på våra jordgubbar. Det fanns några röda som man kunde äta!

Det var jätteskönt i poolen idag och jag vågade bada massor i lilla poolen. Jag tycker dock att stora poolen är roligare. Jag badade i nästan två timmar! Sen fikade vi vid stugan innan vi drog hemmåt.

Hemma igen blev jag skjutsad till mormor. Pappa och mamma skulle åka och handla till Kevins födelsedag imorgon. Jag badade i poolen igen med Sonja. Hon var där ensam för hon skulle sova kvar hos mormor över natten.


Tvättat håret.Nu har jag badat och gjort mig ren på djupet. Ser ni vad mycket vatten jag har?

Mamma har plågat mig med att tvätta håret. Hon skulle ta bort den där himla skorven som hon pratat om så länge. Usch vad det gjorde ont!

Nu är jag i alla fall tydligen fin i hårbotten.

Boxerkallingar!

Mamma köpte kallingar till mig idag. Jag blev så himla glad och ville ha dem på mig på engång. Jag känner mig så stor när jag inte har blöjan på!


Fjällnora med pappa

Idag drog jag till Fjällnora med pappa. Vi åkte med ångloket så vi passade på att sitta i den öppna vagnen. I Selknä gick vi av för att åka veteranbuss upp till Fjällnora.

Det var mycket folk i Fjällnora och pappa och jag fick klämma ner oss på gruset för att få en plats nära strandkanten.

När vi åkte hem mötte mamma upp oss i Marielund. Sen åkte vi tillsammans på tåget hem.


Dagislov!

Idag började mitt dagislov. Egentligen skulle jag ha gått idag med men jag ville inte gå så pappa lät mig vara hemma.

Pappa och jag gick iväg efter lunch för att leka i Rörparken. Vi stannade till på Årstahallen och handlade lite fika. Sen var vi ute och lekte och fikade i parken.

När vi kom hem var mamma redan hemma. Vi tog det lugnt ett tag innan vi drog till Borrlövsta. Pappa klippte lite gräs och mamma planterade lite blommor. Sen vattnade vi jordgubbarna och jag smakade en som nästan var röd. Att den satt i Victors land gjorde inte så mycket. Av någon anledning är Victors och Kevins jordgubbar mycket finare än mina. Mamma förstår inte varför.

Sen blev det bad i poolen. 24 grader var det i dag och t.o.m mamma badade. Jag vågade bada ensam i lillapoolen idag och det var jag stolt över. Fast jag tycker fortfarande bättre om att vara i den stora.

Vi stannade till på Gränby när vi åkte hem för mamma skulle handla lite mediciner. Sen passade jag på att handla lite lördagsgodis som jag åt upp nu på kvällen.

Innan jag gick till sängs badade jag i badkaret. Sen nattade pappa mig och jag somnade på typ 7 minuter.

Åkt tåg!
Idag blev det mycket tåg!

Först var vi ner till stationen på dagen och köpte medlemsskap till mamma och pappa. Precis när vi var där kom Lennakatten till stationen. Det visade sig att mammas kompis Gustav var lokförare just då.

Jag fick komma upp på loket och titta. Gustav öppnade luckan där man skyfflar in kol och där brann det för fullt. Det var jättevarmt i loket och när Gustav drog i tutan blev jag rädd och hoppade till. Men oj vad det var roligt att titta på tåget på nära håll.

På eftermiddagen bestämde vi oss för att ta en premiärtur. Vi gick till Mc Donald´s och väntade in tåget. Vi hoppade in i vagnen som är öppen. Mormor hade tagit sig ner till rälsen lite längre fram och vi vinkade till henne när vi dundrade förbi. Det var verkligen jätteskoj att åka. I Marielund gick vi av. Det visade sig att det var Gustav som fortfarande körde tåget.

Vi fick komma upp i loket igen och jag och pappa fick följa med när loket kopplades bort så att det kunde åka iväg för att fyllas på med vatten. Tänk att jag fick åka i loket när det körde - jippie!!!

När Gustav åkte vidare sen med ångloket och vi var kvar i Marielund vinkade jag glatt till honom.

Vi tog rälsbussen tillbaka till stan. Jag tyckte inte att det var så roligt att åka i den. Nästa gång vill jag åka med ångloket igen.


RSS 2.0