Äter lunch hos mormor.

jakan218 (MMS)

Äter lunch hos mormor.


Planterar jordgubbar på landet.

jakan217 (MMS)

Planterar jordgubbar på landet.


3 års kontroll - jag är för tjock!!!

Idag var jag på 3 års kontroll med mamma och pappa. Jag var lite blyg först och ville sitta i mammas knä. Tanten pratade en massa och jag nickade till svar.

Sen tog hon fram lite kort med bilder på, en bil, mössa, mugg mm. Hon frågade en massa om bilderna och jag svarade. Det fanns inte en bild som jag inte visste vad det var.

Sen fick jag mäta mig och väga mig. Jag var 101,5 lång och vägde 21 kg. Tanten berättade för mamma och pappa att jag var lite för tjock. Men hallå???

Så nu får jag bara äta välling på morgonen och kvällen. Bäst är förstås att skippa den helt men jag vill ha min välling. När jag kommer hem från dagis kommer jag nu få en frukt istället för välling. Till middag får jag inte dricka mjölk utan ska dricka vatten. Hårda bud!

Annars var det en bra dag. Mormor och morfar kom och åt middag med oss. Morfar skulle fixa med kontakter och bli klippt av pappa. Jag, mamma, Kevin och mormor gick ut. Jag åkte sparkcykel och Kevin inlines. Vi promenerade till skogen och plockade Liljekonvaljer.

När det var dags för sängen satt mormor med mig tills jag somnade.

På City Gross.

jakan214 (MMS)

På City Gross har de jättedjupa kundkorgar som man kan dra. Perfekt för mig att åka i!


Gissa vart vi är?

jakan213 (MMS)

Mamma tyckte att vi skulle ut och motionera så det blev en tur till IKEA. Blev lovad glass om jag skötte mig därinne och det gjorde jag naturligtvis.


Eye - toy

jakan212 (MMS)

Kevin och jag spelar på IKEA.


Teater och Fjällnora

På dagen åkte jag och mamma ner till Robert, Sonja & Charlie. Sen gick vi till Burger King och käkade lunch innan vi traskade vidare till Lilla teatern. Vi såg föreställningen "Pompe". Jag tyckte att den var jätte bra!

När vi kom hem somnade jag på soffan och vaknade av att pappa bar ner mig till morfars bil. Jag och mamma åkte med mormor och morfar och Victor till Fjällnora. Lite senare kom Robert med familj också.

Jag tog årets första dopp i sjön och det var jätteskoj. Jag lekte med mina kusiner i vattnet. Sen började Robban och Victor att fiska. Robert fick massor med fisk. Han kastade tillbaka alla men innan han gjorde det så pussade vi fiskarna. Jag fick också prova på att meta men jag orkade inte hålla så länge.


Min tre års fest

Mamma och pappa hade hyrt lokalen på 4H till min fest. Vi hade jätteskoj och åt god mat och tårta. Jag fick massor med "julklappar". Roligast på festen var när vi fick rida. Jag red 4:a vändor!!!
3 ÅR!!!

Idag fyller jag tre år. Mamma, pappa och Victor kom och väckte mig med paket och frukost. Jag blev lite generad och vågade först inte titta upp. Sen öppnade jag paket i ett rasande fart. Fick böcker, En STOR Elisas båt, Duplo och ett gevär. Nu har jag lika stort gevär som mina bröder - Pang, pang!!!


Stolta bröder

Idag är det tre år sen jag kom till världen. Så här stolta och glada var mina bröder då!


Måndag & Tisdag

Efter dagis åkte vi ut till Borrlövsta. Stannade i Rasbo och köpte glass.

Jag var jätteduktig och hjälpte till med att köra jord i min egna skottkärra som jag fyllde med min egna lilla spade. Ibland så böt jag arbetsuppgift och tog den lilla krattan och krattade istället. Mamma och pappa sa att jag var jätteduktig!

Vi gjorde precis samma sak båda dagarna enda skillnaden var att idag följde mormor med också.

När jag kom hem somnade jag nästan på en gång precis som igår.


Varit på landet.

   
Farmor o Farfar hämtade mig och Kevin igår. Trodde jag skulle få andas lite lantluft och vila!?
Men som vanligt....arbete arbete och åter arbete.
Farfar börjar bli gammal så han behövde hjälp att gräva där han ska stoppa ner potatis?
Fattar han inte att då tar ju potatisen slut och han måste köpa nya! Konstiga vuxna! 
 
Farmor spelade kubb med Kevin men då jag såg att det inte gick så bra för farmor var jag tvungen att gripa in o hjälpa henne!
Stackarn hon börjar bli gammal hon med. På kvällen när hon skulle duscha sa jag hon kunde ramla och slå sig så jag följde med henne upp för trappen, sen fick hon fixa själv.
 
Byggde hus ochså utanför vedbon, slit o släp.
 
Pickomomo (pappas mormor) var där och undrade om jag skulle sova bredvid henne. Jag funderade lite och sa sen:Pickomomo duscha först!
Farfar grillade kött vilket var "Mumsmums", jag åt som en häst (ja har man jobbat o jobbat så).
 
Sen blev jag lite osäker på om jag skulle sova bredvid Pickomomo trots att hon duschat. Farmor kom bärande på min gamla bebissäng! Jag blev SÅÅÅ ARG på henne, jag är ju STOR NU!!!!
Blev lite testningar men till slut gav jag mig. Sov i lilla sängen och Farmor o Kevin sov i samma rum!
Dumt egentligen att jag blev så arg, tog onödig energi.
Trevlig söndagförmiddag och sen åkte vi hem.
Oliver 


Gissa vart vi är?

jakan203 (MMS)

Jag tror inte att du kan gissa var vi befinner oss. Mammas och pappas favorit ställe...


Tåg!!!

Stod precis på balkongen och tittade på årets första tåg som åkte förbi.

Stolt oliver ska kasta sopor på tippen.

jakan195 (MMS)

Stolt oliver ska kasta sopor på tippen.


Kommer melker ramla i? :-D

jakan193 (MMS)

Kommer melker ramla i? :-D


Lekt med Meja

Idag var vi hemma hos mormor hela dagen. Vi kom redan klockan tio och gick inte hem förräns vid åtta. Pappa hjälpte morfar med listerna i vardagsrummet.

Jag har lekt med Meja nästan hela dagen. Melker ville inte leka utan satt bara och spelade tv-spel. Meja och jag tältade, ritade, var på 4H, cyklade mm.

På kvällen grillade vi. När vi cyklade hem stannade vi på Årstahallen och jag fick plocka godis själv i lösgodishyllan.


Leker

Sitter och grejar i vardagsrummet. Har byggt med soffkuddarna, kört polisbil och står nu och skruvar. Blev lite arg precis på mamma för att jag inte fick leka med pappas små skruvmejslar. Hon sa att jag kunde få dem i ögonen om jag ramlade. Men jag ska inte ramla - jag ska skruva!

Om ett tag ska vi gå ut och leka.

Hos mormor

Efter IKEA i morse gick vi hem till mormor. Pappa skulle måla klart och sen skulle mormor ta hand om mig när mamma och pappa åkte till Borrlövsta för att fixa med jorden.

Jag hade jätteskoj och gjorde en massa saker. Lekte på tomten, var i sandlådan, cyklade mm. Mormor tog även ut badbaljan så att jag fick bada ute för första gången i år. Det var skoj!

Till middag fick jag pannkaka som jag beställt. Var ner med mormor till affären och köpte grädde som jag kunde ha på dem.

När mamma och pappa kom tillbaka vid halv tio satt jag i soffan och sov i Victors knä.

Tack mormor för en rolig dag!

Frukost på IKEA

jakan192 (MMS)

Frulle


Grattade moster Charlotte!

När jag kom hem från dagis åkte vi iväg till Charlotte på engång. Hon fyllde år och vi skulle dit och gratta henne.

Jag hade jätteskoj där som vanligt. Jag älskar att sitta i Sonjas & Charlies rum och pilla med deras leksaker. Sonjas dockvagn är fortfarande favoriten.

Morbror Tomas klädde ut mig i Sonjas Pippi kläder. Först ville jag men sen när jag kom ut i stora rummet för att visa mamma och pappa - då skämdes jag. Kände mig jättedum!

Jag åt massor med glass, sockerkaka och godis.

När vi kom hem tittade jag på tv i Victors rum. Jag somnade i stolen och mamma bar sen in mig till min egen säng.

Rörparken i dag också!

jakan188 (MMS)

rörparken idag också


Heldag med pappa

                                  

Eftersom mamma jobbade blev det jag och pappa som fick rå om varandra idag. Vi trotsade väder och vind och gav oss ut två gånger.

Första gången köpte vi fika och cyklade upp till 4H. Pappa var så slut så han måste dricka saft innan han orkade gå upp för den sista kullen. Vi tittade på djuren och fikade i blåsten.

Sen cyklade vi hem, åt lunch och jag sov middag.

Andra gången åkte vi iväg till Rörparken. Där mötte vi Camilla och Kevin. Det regnade och jag frös. Blev ännu en fika med saft och munkar.

När mamma kom hem åkte hon, jag och pappa med bil till mormor och morfar. Jag tittade i mormors godislåda och hittade en 200g chokladkaka. Jag fick öppna den och smakade några bitar - mums! Jag busade lite med mormor men hon var sjuk och orkade inte så mycket. Morfar mådde inte heller bra ännu. Jag ville sova kvar men mamma sa att jag fick göra det när mormor och morfar var friska.

Hemma igen var det dags för sängen. Mamma låg med mig tills jag somnade.


Rörparken

jakan187 (MMS)

Rörparken


HAMMARBY!

Pappa och jag skulle titta på matchen idag mellan Hammarby och Brage. Vi busade och käkade framför tv:n. När mamma ringde hem svarade jag med att säga HAMMARBY - HAMMARBY!!!

Tyvärr så orkade jag inte titta på hela matchen. Mamma kom hem från jobbet så jag pratade med henne och sen tog jag ett bad.

Sista halvtimmen satt jag inne på Victors rum med honom och tittade på tv. Sen sa jag till honom att jag ville sova och då bar han mig till mitt rum och låg med mig tills jag somnade.

Kul med Melker & Meja

Idag när jag kom hem från dagis kom Melker och Meja hit. De skulle vara här när deras mamma och pappa var ute på skoj.

Mamma gräddade pannkakor och sen åt vi tillsammans. Det var skoj att äta och prata tillsammans. Jag åt två pannkakor med massor av glass, sylt och grädde.

Vi lekte lite i mitt rum innan vi satt inne hos Victor och tittade på tv.

När de åkt hem följde jag med mamma till Coop för att byta en färg och sen en snabbis till mormor och morfar för att lämna en cykelnyckel.


Mc på City Gross

jakan184 (MMS)

Kör motorcykel


Filippa & jag äter glass på IKEA

jakan183 (MMS)

Glass


Gjorde läxorna

Efter dagis och middag var jag hemma med pappa när mamma var ute och gick med Lotta. Vi tittade på tv och mös. När mamma kom hem igen frågade hon om jag vill åka till mormor och morfar - jag svarade JA!!!

Hos mormor slog sig mamma ner framför datorn för att hjälpa mormor att skaffa facebook. Mormor var inte på topp utan gick omkring med en filt på sig. Hon har antagligen blivit smittad av morfar som fortfarande är sjuk.

Jag hittade en anteckningsbok som jag lekte var min läxbok. Sen satt jag i tv:rummet med mormor och morfar och "gjorde mina läxor". Tur att jag hade min rygga med mig så att jag kunde ta läxboken med mig hem.

Vi var inte hemma förrän halv tio. Pappa hade fixat med välling och annat så jag kunde bara krypa ner och somna in. Ville dock inte sova i sängen så jag somnade i mammas knä i soffan. Sen bar pappa mig till sängen.

Imorgon är jag ledig och då sak vi gå med Filippa till IKEA och äta frukost. På eftermiddagen kommer min kompis Ossian. Det ska bli roligt att leka med mina vänner imorgon!


Måndag 3 maj

Mamma och pappa hämtade på dagis. När vi kom hem hämtade vi bara Victor för att gå till IKEA och äta middag. Vi skulle passera Biltema för att köpa ett lås till mammas cykel.

Victor blev jättesugen på Max hamburgare och övertalade pappa att äta där istället. Han var inte så svårövertalad. Efter jag ätit lekte jag i barnhörnan. När mamma skulle ta upp mig berättade jag att jag hade bajsat. Hon hade som vanligt ingen blöja med sig.

Vi gick upp till Biltema och in på toaletten. Där torkade mamma bort den bajs som pressats upp ur blöjan och mot ryggen. Sen proppade hon blöjan full med papper i bak. Blev inget IKEA utan vi gick raka vägen hem. Pappa och Victor var också bajsnödiga...

Sen gick jag och mamma och pappa till skogen. Vi skulle plocka vitsippor. Det var skoj och jag var duktig och kunde plocka så att det blev långa skaft.

Pappa nattade mig och jag somnade inom ca 20 minuter.


Plockar Vitsippor

jakan181 (MMS)

Plockar vitsippor med mamma och pappa


Eleni 3 år!

Idag fyller min kompis Eleni tre år. Vi var där igår och grattade henne. Jag hade jätteskoj med hennes kusins bil. Han hade en egen som man kunde köra med. Jag åkte runt med honom på tomten. Tyvärr så tog batteriet slut när det var min tur att prova. (mamma blev rädd att jag skulle göra illa mig och drog ur batteriet...)

Hos Eleni fick vi i alla fall jättegod tårta. Först ville jag inte ha för jag hade inte tid att äta. Sen precis innan vi skulle hem åt jag två stora bitar. Mumsmums!

Innan kalaset var vi upp till mormor och då fick jag träffa alla mina kusiner. De skulle gå till 4 H men jag kunde ju inte följa med.

När vi kom hem från kalaset stannade vi hos mormor. Hon bjöd på lunch och sen lekte jag medans mamma åkte hem med bilen för att sen komma tillbaka med vagnen. Mormor sa att jag skulle ta av mig blöjan och bajsa. Jag gjorde som hon sa och bajsade tre gånger - på tomten!

Sen bar det iväg till Gränby med mormor, mamma och Victor. Jag somnade dock och vaknade inte förrän vi gick in på Årstahallen. Fick en jordgubbscornetto som jag mumsade på i vagnen.

Innan läggdags var det sedvanlig fika och wipeout. Jag tycker att det är ett jätteskoj program och jag skrattar hela tiden. Mamma låg med mig tills jag somnade.

Lördagsmys

Imorse gick jag till Toys are us med mamma och pappa. Vi skulle köpa en present till Eleni för hon fyller år imorgon. Jag hittade en elbil i butiken som jag körde runt med. När jag kom till en ny hylla gick jag av - tittade - hoppade i igen - och körde vidare.

När vi kom hem käkade vi lunch och sen kom mormor. Hon var här ett tag innan vi gick vidare allihopa till IKEA. Pappa bjöd på fika och jag fick läsk och princessbakelse - mums!

När vi gick hem rotade vi i en kontainer och jag hittade en jättestor racerbil som jag tog med hem. Mamma fyndade en matta som hon lade på balkongen.

Vi gick vidare hem till mormor och morfar på engång. Morfar var jättedålig och låg i sängen men vi andra käkade pizza som mormor gjorde.

Vi var inte hemma förrän vid tio. Jag ville inte somna i min säng så jag låg i Victors säng och somnade in. Sen bar han mig till min säng.

På IKEA

jakan177 (MMS)

På ikea


Toys are us!

jakan176 (MMS)

Går in i leksaksaffären.


Morgon 1:a maj

Vaknade halv åtta och kröp över till mammas säng. Kunde dock inte somna om utan låg där och vred och vände. Vid åtta gick jag upp.

Nu leker jag med pappas fogspruta samtidigt som jag tittar på Teletubbies.

Sista april

Igår kväll var vi hem till Filippa och hade det skoj. Jag lekte både ute och inne. Filippa har så roliga leksaker i form av dammsugare, dockvagn, porslin mm.

Pelle grillade och jag åt två stycken kycklingspett och potatisgratäng. Till det hade jag självklart beasås. Jag talade om för Pelle och Susanne att det smakade mums-mums.

Efter maten gick vi till Årstakullen. En stor eld brann nedanför kullen och det var massor med folk ute. Sen började det ett jättestort fyrverkeri med massor av raketer. Mamma höll för mina öron för ljudet var så högt. Jag tyckte att det var lite läskigt faktiskt.

På vägen hem gick Victor och Kevin och sköt med smällare. Det var lite spännande.

Somnade ganska snabbt när vi kom hem.

RSS 2.0