Grattis mormor!Grattis mormor på din födelsedag. Jag kommer och busar med dig när vi är friska igen!

Puss & Kram Oliver


Sjuk

Idag kom det hem en doktor till oss. Han skulle titta på mamma för att hon är jättedålig. När han var klar med mamma ville han titta på mig. Han sa att det syndes så väl att jag hade samma problem som mamma även om de kanske inte var lika långt gångna. Han tog inget halsprov på mig men min feber och mina röda läppar tydde på att jag också hade stafylokocker i halsen.

Jag fick pencillin och det var inte gott. Två gånger kräktes jag upp den. Sen på kvällen provade vi med en halv dos. Jag ville absolut inte ta men pappa övertalade mig.

Varit hos mormor

Imorse lämnade mamma mig på dagis redan klockan sju. Det var första gången som jag åt frukost på dagis. Vi fick mjölk och smörgås.

Mormor kom och hämtade mig på dagis klockan ett. Jag blev jätteöveraskad för jag visste inte att hon skulle komma. Hon hade ringt till mamma och frågat hur det var med mig. Jag var ju hängig i går men mamma tyckte att jag var frisk nog att gå till dagis idag. Då bestämde de att mormor kunde hämta mig så att jag fick gå hem lite tidigare.

Mormor och jag busade som vanligt. Dansade, lyssnade på musik och fikade ute på altanen.


Stor kille

Nu har jag varit på dagis två dagar på raken utan vare sig snuttetrasa eller napp. I dag bad jag inte om nappen förräns klockan var sex. Det tyckte mamma var jätteduktigt av mig.

På kvällen var jag hemma hos Filippa. Vi åt mat där och sen lekte jag och Filippa.

Imogon ska vi ses igen!


Ingen napp!

Idag tog jag inte med mig någon napp eller snuttefilt till dagis. Jag har ju den gamla snuttefilten på dagis och någon napp behöver jag inte.

Mamma trodde att jag skulle bli ledsen på vilan men jag trodde att det skulle gå bra!

Vi får se i kväll hur det gick.

Dagis

Har varit på dagis idag. När mamma skulle gå i morse var jag så snäll så jag t.o.m gav henne en puss - på munnen! Men sen torkade jag av munnen...

Jag har lekt massor både ute och inne. Inne lekte jag och några kompisar att vi åkte till Chile i en kartong och hälsade på vår fröken Isio. Sen åkte vi med kartongen till Lofsdalen och hälsade på min bror Victor.

När mamma kom och hämtade mig hade hon ingen vagn med sig. Jag var så trött så hon fick ringa till pappa som fick möta oss med vagnen.

När vi kom hem var jag trött och jobbig. (enligt mamma och pappa)Inget var bra och jag bråkade om allt. När klockan var runt åtta somnade jag i Victors säng.

Filippa har börjat på gympa och det vill jag också göra. Mamma ska prata med Susanne imorgon om vad som gäller.


Mitt första Lego.

jakan183 (MMS)

Jag har fått mitt första Lego - Toy Story. Fick en lastbil av mormor igår och ett rymdskepp idag. Jag är så glad!


Bygger med lego innan man skall sova!

jakan181 (MMS)

Bygger med lego innan man skall sova!


Kalas

När vi ätit middag så kom mormor och morfar och hämtade mig, mamma och Victor. Sen åkte vi till morbror Tomas för att gratta honom.

Jag hade jätteskoj och lekte med mina kusiner. Melkers polisstation i Lego var väldigt spännande. Mamma sa att jag måste vara försiktig när jag lekte med den.

Sen skulle vi kusiner spela hockeyspel med Victor. Det slutade med att alla blev osams med alla. Victor tröttnade och gick.

Grattis morbror!            (Jag på Tomas axlar, Melker på Victors axlar)


Idag fyller min morbror Tomas 36 år - Grattis!

Ikväll ska vi dit och äta tårta - mumsfillebabba!

Söndag 9 januari

Idag har jag varit hemma hos mormor och morfar. Jag, Kevin och mamma byggde snögubbar på mormors tomt. Sen var vi inne och pysslade.

Kevin skulle lära sig och göra pappersflygplan via Youtube. Jag satt i mormors knä och tittade på.

Morfar servade oss med wåfflor hela dagen. Jag åt ute när vi kom, sen när vi kom in från snöleken och efter maten. Gott, gott!


Storakullen idagIdag har jag varit på Storakulle och åkt pulka/snöglidare. Först gick vi hem till Filippa för att hämta hennes familj och pappa. Sen drog vi vidare till kullen.

Victor råkade släppa mig på ett gupp så att jag flög upp i luften. Jag började grina och mamma kom ner till mig från kullen. Hon frågade om jag gjort illa mig eller om jag var rädd. Jag svarade att jag var rädd. Sekunden senare vill jag åka igen!

Jag drog ner från kullen och mot guppet. Hej vad det gick! Jag började gråta igen och vi gjorde om samma procedur. Jag gjorde inte illa mig men blev rädd...

Filippa gick hem tidigare än oss för hon tyckte inte att det var så kul att åka. Tyvärr så har mamma inga kort från kullen för kameran fick slut på batteri när vi kom dit.


Jag & Kevin


Ätit lunch.

jakan180 (MMS)

Ätit lunch.


Torr natt!

Mamma tjatade o tjatade att jag skulle kissa innan jag gick och la mig. Jag var dock inte kissnödig trots både apelsinätande och saftdrickande.

Mamma väckte mig klockan nio med ett leende. Anlednignen var att jag givit henne en sovmorgon och att hon slapp byta i min säng.

Nu ska jag äta gröt framför tv:n!


Ledig!

Tog lite ledigt från mamma och pappa och drog till mormor och morfar. Här får man 100 procents uppmärksamhet och massor med god mat. Mormor gjorde mannagrynsgröt och det smakade mums!

Ska nog ringa och väcka mamma tidigt imorgon - hon lämnde bort mig för att hon skulle få sova länge imorgon.

Bygger fort och leker med gubbar.

jakan178 (MMS)

Bygger fort och leker med gubbar.


Första natten

Vaknade vid fem och var kissnödig. En liten, liten olycka hände men jag stoppade den, väckte mamma och gick upp och kissade klart.

Stor kille som sagt!

Yea!!!Inatt blir det premiär för att sova utan blöjor. Mamma tror att det kommer gå jättebra! Jag kissade en extra gång innan jag gick till sängs för att vara på den säkra sidan. Man vill inte misslyckas första natten. Fast jag har varit torr de flesta nätterna sen i somras.

Återkommer imorgon med resultat.

Nyårsafton

Igår kväll var vi hemma hos min kompis Filippa. Det skulle firas nytt år med pompa och ståt. Fanns även en mindre flicka än Filippa där som hette Elvira. Hon hade en blåtira efter att hon ramlat.

Jag och Filippa lekte på som vanligt. Jag var jultomte, super hjälte mm.Jag och min princessa!Jag och min tjej dansar.Lilla Elvira med sin blåtira.Cool kille!Jag i tomteluva och superhjältehandske.Ute vid tolvslaget för att titta på raketer. Det snöar jättemycket!


RSS 2.0